T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / MARMARA EREĞLİSİ - Yeniçiftlik Fatma Erkaya Anaokulu

Haberler

May

Okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri arasında eğitimde birliği desteklemek ve okul öncesinden ilkokul kademesine geçiş sürecini kolaylaştırmak amacıyla çocukların, ilkokul hazırbulunuşluk düzeylerini olumlu yönde desteklemek için bu okul dışı etkinlik düzenlenmiştir.

Nizamettin Demirdöven İlkokuluna gidilip okulun bölümleri gezilmiştir. Okulun bölümleri incelendikten sonra 1/C sınıfına misafir olunmuş, önceden hazırlanan ve merak edilen sorular sınıf öğretmeni ve öğrencilerine sorulmuştur. Sınıf kitaplığından götürülen ‘’Hiç Bitmeyen Şey’’ isimli sevgi temasını vurgulayan kitabımız, 1/C sınıfındaki bir öğrenci tarafından tüm öğrencilere okunmuştur. Çocuklara, bir sonraki eğitim öğretim yılında onların da bu şekilde kitapları okuyabilecek duruma gelecekleri ifade edilmiştir. Okul dışı etkinlik, çocukların kademe geçiş süreci ile ilgili olumlu bir algı oluşturmalarında faydalı olmuştur.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuz bahçesinde coşkuyla kutlandı. 

May

Hikâyelerle Değerler Eğitimi kapsamında hazırlanan kitaplardan ‘Suya Kavuşan Buğdaylar’ kitabı sınıfta okundu. Kitap üzerine sohbet edilerek hikâyenin vermek istediği mesaj çocuklar tarafından detaylıca incelendi. Yardımlaşmanın önemi üzerine çocuklar kendi hayatlarından örnek olaylar paylaştılar.

May

5 Yaş E şubesi öğrencileri bir üst eğitim kademesini tanımak amacıyla mahallemizde bulunan Nizamettin Demirdöven İlkokulu 1. Sınıfını ziyarete gittiler. Ziyarette 1. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri ile tanıştılar. Kendi sınıflarında ne gibi etkinlikler yaptıklarını anlattılar. Ardından 1. Sınıf öğretmeni okullarının kurallarının olduğunu ve hangi dersleri nasıl işledikleri hakkında çocuklara bilgi verdi. Her iki kademedeki öğrencilerin birbirlerine soru sormaları ve sohbet etmeleri sağlandı. 1. Sınıf çocukları sırayla kitap okuyarak okuma öğrendiklerini ve artık kitapları kendilerinin okuduklarını gösterdiler. Çocuklar seneye gelecekleri eğitim kademesini görerek tanıma fırsatı buldular.

May

Öğrencilerimiz okul bahçemizi aktif olarak kullanmakta, bahçemizde bulunan oyuncakların düzenine dikkat etmektedirler.

Nis

Okulumuz 5 yaş C şubesi öğretmenimiz Rüya DERİN, İspanya'dan bir okul ile 'Eco-Challange of Creative Bins' isimli geri dönüşüm konulu bir e-twinning projesine kurucu ortak olarak dahil oldu. 

Okulumuzda toplam 5 öğretmenimizin kalite etiketi bulunmaktadır. 

Nis

Okulumuz müdür yardımcısı Azra KAYMAZ tarafından 4 yaş B şubesi çocuklarımıza doğal afet konulu bir eğitim düzenlendi. Ardından aynı sınıfta doğal afet konulu Bilge Baykuş etkinliği gerçekleştirildi.Etkinlikte öğrencilerimize  Bilge Baykuş ve Benekli Tavşan hikayesi okundu, soru cevap yoluyla öğrencilerin konu hakkında düşünmeleri sağlandı, yaptıkları resimler ile de konu pekiştirilmeye çalışıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz önce çeşitli doğal afetleri tanıdı, bunların nasıl oluştuğu hakkında bilgi sahibi oldu, daha sonra doğal afetler sonrasında yardımlaşmanın önemini fark ettiler. 

Nis

Farklı bir eğitim modelinin öğretmenlere tanıtımının yapılması ve uygulama örneğinin sunulması çalışmaları kapsamında okulumuz öğretmeni Feride ATAKÖK tarafından diğer öğretmenlerimize Reggio Emilia yaklaşımı tanıtılmış ardından uygulama örneklerine yer verilmiştir. 

Nis

Orman Haftası kapsamında okulumuz öğrencileri tohum çimlendirme etkinliğiyle sebzelerin büyüme ve olgunlaşma süreçlerini gözlemlediler, aile katılımlarıyla çeşitlendirilen etkinliklerimizde öğrencilerimiz aileleriyle birlikte bahçeye fidan diktiler, sınıf içi etkinliklerde ise farklı yöntem ve tekniklerle geliştirilen etkinliklerimizle orman haftası kapsamında ki çalışmalarını tamamladılar.

Nis

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ  kapsamında öğrencilerimize konuyla ilgili yaşlarına ve gelişim dönemi özelliklerine uygun olan videolar izletildi, Çanakkale kahramanları 1917 yılı yemek listesi öğrencilerimiz tarafından hazırlandı ve o zamanların zor şartları hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı, sonrasında ise çeşitli sınıf içi etkinlikler gerçekleştirildı.

Nis

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü çerçevesinde; öğrencilerimiz saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımızı okudular. Daha sonra yapılan etkinliklerle İstiklal Marşımızın kabulünü kutladılar ve Mehmet Akif Ersoy'u andılar. 

Nis

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında; çocuklarımız büyüklerimize zorlandıkları konularda yardımcı olabilecek, onların yaşamlarını kolaylaştıracak icatlar düşündüler. Büyüklerimiz için sevgi ve saygı göstergesi bileklikler hazırlayıp takarak toplumu bilinçlendirme çalışmaları yaptılar. Çocuklarımız yaşlılar haftası kapsamında hazırladıkları broşürleri yakınlarındaki büyüklere ileterek onlara daha sağlıklı olabilmeleri adına neler yapmaları gerektiğine dair bilgiler verdiler.

Drama çalışması yoluyla ileri yaşlarda karşılaşılabilecek zorlukları anlamaya  çalışarak empati becerilerini geliştirdiler. Daha sonra öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize çeşitli hikaye kitapları okundu ve sınıf içi çalışmalarla büyüklerimize saygılı olmayı pekiştiren etkinlikler gerçekleştirildi.

Mrt

Akdeniz Eğitim Araştırmaları dergisinde yayımlanan ''Kimlikli Bebekler Yaklaşımı'nın Okul öncesi Dönem Çocuklarının (4-6) Duygusal Okur Yazarlık Eğitimlerinde Kullanılması: Bir Eylem Araştırması ''(Halenur Kuru Şevik &Ebru Aktan Acar) isimli makale tüm öğretmen arkadaşlarımızla okunarak müzakere edildi. Sınıflarımızda uygulanabilirliği konusunda fikir alışverişi yapıldı. Mesleki tecrübeler okulumuz öğretmenlerinden Ş. Bilge TAŞAN tarafından paylaşıldı.Etkinlik örnekleri ve önerileri sunuldu. Mesleki tecrübenin meslek hayatı boyunca  devam eden bir faaliyet olduğu ve bu faaliyetin güven, saygı ve işbirliğiyle daha da anlamlı olacağı belirtildi.

Söz konusu makaleye ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kabul edilen başvurumuz  bulunmaktadır. Halihazırda uygulama aşamasında çalışmalarımız devam etmektedir. 

Mrt

Geri dönüşüm ve atık materyallerin kullanımına yönelik çocuklarımıza eğitim ve etkinlikler düzenledik.

İlk olarak çocuklarımıza düzenlediğimiz eğitim İçin Tema-Sınıf Atık Eğitim Portalı'nda yer alan eğitici filmlerden yararlandık. Eğitici filmlerin ardından etkinliklerimize geçiş yaptık ve ilk olarak çalışma sayfaları yardımıyla atıkların sınıflandırılması ile ilgili çalıştık. Sonraki gün sınıfa getirdiğimiz atık materyallerden çeşitli ürünler tasarladık ve bu ürünleri okul bahçemizde sergiledik. Hiçbir üründe kullanmadığımız materyalleri ise geri dönüşüm kutularına attık. Yaşadığımız çevredeki insanların bu konu ile ilgili bilinçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla sınıfımızda hazırladığımız broşürleri yaşadığımız mahallede belirli alanlara astık.