TEKİRDAĞ / MARMARA EREĞLİSİ - Yeniçiftlik Fatma Erkaya Anaokulu

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

OKUL GELİŞİM PLANI 2.  DÖNEM DEĞERLENDİRME RAPORU

Akademik Başarı Alanı:

Öğretmenler ile değerlendirme toplantıları yapılarak öğrencilerin gelişimlerini etkileyen durumlar tespit edilip, gerekli müdahalelerde bulunulmuştur.

-         Dönem başında okul öncesi eğitimin önemini içeren veli toplantıları yapılmıştır.

-         Kayıt döneminde sınıf kontenjanları ve kız erkek dağılımı mümkün olduğunca homojen olarak düzenlenmiştir.

-         Öğretmenlerin mesleki gelişime yönelik hizmet içi eğitimlere katılmaları sene boyunca teşvik edilmiştir.

-         Sık sık bilgi, duygu ve düşünce paylaşımı yapılmıştır. Bununla ilgili kalıcılık amacıyla bilgi, duygu ve düşünce panosu da oluşturulmuştur. Ayrıca her sınıfımızda gün sonunda öğrenciler ve öğretmenlerin sınıfça gün bazlı bilgi duygu ve düşünce değerlendirmesi yapılmıştır.

-         Öğretmen kütüphanemiz düzenli olarak güncellenmiş ve kullanılmıştır.

-         Her sınıfta, her ay en az bir kez veli toplantısı yapılmıştır.

-         Her sınıfta öğretmenlerimiz ev ziyaretlerini sürdürmüştür. Gerekli durumlarda okul idaresi de ev ziyaretlerine katılmıştır.

-         Tüm sınıflarımızda öğrenme merkezleri düzenlenmiş ve aktif şekilde kullanılmaya devam edilmiştir.

-         Uygulama bahçemiz sene başında düzenlenmiş ve her sınıf ve şubedeki çocuklarımız tarafından düzenli olarak kullanmıştır.

-         Okul bahçesinde öğrenme merkezlerimiz oluşturulmuştur.

-         Okulumuzun sosyal medya hesaplarında çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bilgilendirici gönderiler sene boyunca paylaşılmaya devam edilmiştir.

Devam Devamsızlık Alanı:

-         Öğretmenler sene boyunca devamsızlıkları düzenli olarak e-okul sistemine işlemişlerdir.

-         Okula gelmeyen çocukların aileleri aranarak çocukların durumları öğrenilmiştir.

-         Devamsızlık sebepleri tüm sene boyunca araştırılmış, devamsızlığı önlemeye yönelik öğrenci bazında çalışmalar yürütülmüştür.

-         Öğretmen-veli görüşmeleri sene boyunca sık sık yapılmıştır.

-         Veliler okul öncesi eğitimde devamsızlığın çocuk üzerindeki olası etki ve sonuçları ile ilgili bilgilendirilmiştir.

-         Ay sonunda, sınıf bazında okula en çok gelen öğrenciler belirlenmiş ve ödüllendirilmişlerdir.

Ödül ve Disiplin:

-         Sınıf risk haritaları hazırlanmıştır.

-         Risk haritaları doğrultusunda eğitim planları hazırlanmış ve uygulanmıştır.

-         Risk haritaları doğrultusunda ilgili kurum ya da kuruluşlarla iş birliği sağlayarak veli eğitimleri düzenlenmiştir. (Örn: Sağlık Müdürlüğü ile Davranışsal Bağımlılık ile Mücadele Eğitimi).

-         Davranışsal ya da gelişimsel risk durumları tespit edildiğinde veli görüşmeleri sıklaştırılmış, rehberlik servisi ile birlikte yapılması gereken çalışmalar planlanmış, yürütülmüş ve gerekli durumlarda veli uzman yardımına yönlendirilmiştir.

-         Aile eğitimi ihtiyaç formları incelenerek ailelerin hangi konularda eğitime ihtiyaç duydukları belirlenmiş ve buna göre eğitim çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

-         Okulumuz özelinde yaptığımız yarışmalarda derece alan çocuklarımıza öğretmenleri tarafından ödülleri takdim edilmiştir.

-         Ulusal projelerde (e twinning) yer alarak kalite etiketine sahip olan öğretmenlerimize başarı belgeleri düzenlenmiştir.

Diğer:

-         Okul öncesi eğitimde okullaşmanın artırılması için ev ziyaretleri, afiş- broşür çalışmaları ve okul dışarıda günleri gerçekleştirilmiştir.

-         Değerler eğitimi faaliyetleri her ay gerçekleştirilerek tamamlanmıştır.

-         Okul bahçemize geleneksel çocuk oyunu alanları çizilmiştir.

-         Becerileri doğrultusunda eğitici oyuncak tasarlayabileceğini belirten velilerimiz ile birlikte oyuncaklar tasarlanarak okulumuza kazandırılmıştır.

-         Rehberlik hizmetleri gereğince veli ve öğretmenlerimize çeşitli konularda bilgilendirme çalışmaları (seminer, afiş, toplantı vb.) gerçekleştirilmiştir.

-         Tüm çocukların ortak katılabileceği sergiler yapılmıştır. Bunun yanı sıra haftanın üç günü sabah grubu sınıfları olarak sabah sporu etkinliği düzenli olarak gerçekleştirilmiştir.

Dönüş TEMİZ UYAR

Okul Müdür V.